Моја лепа Србија: Чајетина, трећи део

Место где шуме негују, ливаде уљуљкују у спокој, а сам ваздух лечи. Место на коме се сусрећу богата традиција, добар провод и потреба за одмором који подмлађује тело и крепи душу. Место које меша дозу здравља са зрнцем боемског живота и много доброг расположења. Место где ћете пронаћи преко потребан мир и енергију изгубљену у бујици свакодневних обавеза и стресова. Место које пружа време да се посветите себи. Чајетина...

На Златибор су људи одувек долазили по здравље. Планина у југозападном делу Србије спојила је оно најбоље од природе - изузетну лепоту са пријатном климом, простране ливаде са бујним пашњацима, чисте и брзе воде са снажним брдима обраслим густим шумама. Топла лета са фантастичним зимама.

Зато и не чуди што већ вековима српску "принцезу планинског туризма" и Чајетину, општину која покрива централни део Златибора, походе сви они који трагају за одмором, релаксацијом и, пре свега - здрављем. За местом на којем се очи одмарају, а тело пуни енергијом.

За развој правог туризма Златибор је морао да сачека долазак једне крунисане главе - краља Србије Александра Обреновића који је био одушевљен лепотом овог краја. У ове крајеве долазио је још један краљ Србије - Петар I Карађорђевић. Владар који је на престо ступио у већ поодмаклим годинама живота прво је Златибор посетио ради лечења, али га је толико заволео да је и касније, са пријатељима, волео овде да одмара.

Златибор је данас модерно одмаралиште и незаобилазна дестинација на туристичкој мапи Србије. Годишње га посети преко 300 хиљада туриста, а тај број стално расте. У које год доба године да долазе, на Златибору их чека обиље активности и садржај толико богат да тешко да игде у Србији може да се нађе на једном месту.

Уредник: Владимир Новаковић
Аутор текста: Александра Богдановић
Сниматељи: Павле Танасијевић, Иван Степановић
Новинарка: Ирена Минић
Монтажа: Немања Радић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво