Културни дневник

У Српској академији наука и уметности у петак, 6. октобра, биће одржан округли сто "Срби у Румунији, садашње стање и перспективе". Тим поводом, гост Културног дневника је Михај Н. Радан из Центра за научна истраживања и културу Срба у Румунији.

Културни дневник вас води на прву изложбу у обновљеном ентеријеру Музеја Југославије - "Деведесете: Речник миграције", као и на најновији концерт Симфонијског оркестра РТС-а из циклуса "Премијере", који је почео извођењем дела "Де Рерум Натура" Југа Марковића.

Представљамо вам књигу "Балкан и Медитеран: културни трансфер и визуелна култура у средњовековно и рано модерно доба" Јелене Ердељан. Говоримо о 11. издању Фестивала Мерлинка.

Говоримо о преседану у вези са највећом британском наградом из области уметности - Наградом Тарнер, коју је први пут у њеној историји добило четворо уметника. 

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Марија Средојевић
Монтажер Никола Манић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво