Тимочка буна - филм

"Тимочка буна" је југословенски филм из 1983. године. Филм прати судбину двоје браће: Лазара, којег глуми Љубиша Самарџић, и Сибина, којег глуми Велимир Бата Живојиновић у доба велике буне против краља Милана Обреновића, која је средином октобра 1883. године на устанак дигла преко 20.000 људи.

Лазар, учитељ у малом месту у Тимочкој крајини се заљубио у младу Аустријанку. Поред љубави, везује их и бунтовнички дух против неправде и тираније.

С друге стране, Лазарев брат Сибин, краљев официр, остаје веран краљу и традицији, сматра да ће Лазарево прикључење у устанак, укаљати част породице.

Улоге: Велимир Бата Живојиновић, Љубиша Самарџић, Драгомир Бојанић Гидра, Данило Лазовић, Весна Чипчић...

Режија: Жика Митровић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво