С Тамаром у акцији

Акција за породицу из села Шепешин, Младеновац

Милена (32) је имала је веома лош брак, који памти по насиљу и психичком малтретирању. Три године је, каже, провела закључана у мужевљевој кући. Потом је он на силу вратио њеним родитељима, а након пар дана и обоје деце. Од тада Милена Тодоровић- Анђелковић живи у породичној кући у селу Шепшин код Младеновца, са двоје деце, мајком Снежаном (58) и оцем Добрицом (60)

Породичну кућу у селу Шепшин, саградио је Миленин отац пре 37 година. Стављена под кров, намештена столарија и испланирано купатило.

Међутим њен отац тада озбиљно психички обољева и зато је принудно пензионисан. А од тада, нажалост, на кући ништа није више могло да се ради.

Осим Милене, Снежана и Добрица Тодоровић имају још две ћерке - Миленине сестре (четврта ћерка је преминула у раној младости, од тумора на мозгу).

Пошто се годинама Добричино здравље урушавало, његова супруга је на крају морала да му постане и старатељ. Он сада готово да вегетира, може сам да се креће али није у стању да се самостално брине о себи.

Снежана је стално радила - најпре у основној сеоској школи као чистачица, затим као надничар. Сада је и она врло слобог здравља. Ћерка Милена је једина радно способна и у стању да води рачуна о породици. Имају малу башту у дворишту, а и она ради у надницама.

Пре годину дана, успели су да уведу воду само у кухињу, па су прикључили машину за веш и судоперу. Купатило још увек немају.

Тодоровићи су веома тиха, повучена породица. Уз све недаће које су их задесиле, затим озбиљне здрвствене потешкоће - и животни услови овог петочланог породичног домаћинства су веома лоши.

Тамарина екипа потрудила се да им уреди довод воде, уведе канализацију, направи купатило, замени столарију а урадили су им и фасаду. Уз екипу Градског зеленила, тим мајстора серијала "С Тамаром у акцији" је уредио и двориште, око кога Милена и Снежана нису успевале да се побрину...

У епизоди која се емитује у петак 6. децембра, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије са почетком у 21, упознаћете се и са природним лепотама околине општине Младеновац.

Тамара Грујић је обишла Марковачко и Рабровачко језеро, водила породицу Тодоровић у етно село Амерић и на час моделарства на имању у Малој Иванчи. Биће речи и о историји - чућете причу о Варовничкој бици, која се догодила недалеко од села Шепшин.

С Тамаром у акцији: Акција за породицу из села Шепешин, Младеновац

РТС 1, петак, 6. децембар у 21.00

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво