Плава птица

Како се лако множи бројем девет, одакле су Сноркијевци, Штрумпфови и Тин Тин, где се налази споменик који пишки, како је настао сапун и шта је то жедна, а шта ледомат-чаша, сазнајте у нашој новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 7. децембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

"Ако вам множење бројем девет не иде од руке, употребите руке!", каже Госпођа Ж. Заиста је одлична цака! И потребне су вам шаке и једна оловка, којом нећете да пишете по папиру, него по прстима. И множићете као да сте то одувек знали.

Овог пута идемо у Белгију, државу у Европи, у којој су настали разни јунаци цртаћа: Сноркијевци, Штрумпфови, Тин Тин, али одакле је потекао и врло важан музички дувачки инструмент - саксофон. Белгија је толико осветљена уличном расветом, да се види чак са Месеца! И до Месеца се чује уживање кад се једе белгијска чоколада. Добро, добро, мало претерујемо, али је заиста одлиична. Знате за стално надметање између Француске и Белгије око тога чији је помфрит? О свему томе, сазнаћемо из наше нове песме о Белгији.

Наша куварица припремиће јабуковиште. Да ли ће се Осман и Борка препасти или ће га смазати, видећемо... Наша неуморна гусарска посада креће у нову пловидбу. Овог пута лове нова знања о настанку и значају сапуна.

Наш четверац ће погађати шта повезује пеглу и позориште. Не сумњате ваљда да ће сви упадати у реч једни другима од навалице идеја које имају, да ће се мало посвађати, али да ће на крају, тимски, доћи до решења. А то је једино важно!

И најзад... имаћемо причу о песку и сликању песком. Угостићемо другарице из Породичног центра "Занима". Сазнаћемо шта се све може насликати, али сазнаћемо и како изгледају изложбе слика насликане тим немирним песком.

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкињe Мирјана Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитор сонгова Драгољуб Илић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић, Марија Меденица, Андријана Оливерић и Мирослав Мишко Петровић.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, а адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво