Око магазин: Половни аутомобили и нови изборни услови

Под каквим условима ће се одржати избори 2020. и која ће возила моћи да буду регистрована 2021.

Динамична недеља у Скупштини Србије. Данас је у току друга рунда преговора власти и опозиције уз посредство Европске уније, у уторак се разговарало у организацији скупштинског одбора за културу и информисање. Пре три дана на одбору су говорили и представници најбитнијих медија а данас? Ко је данас дошао на састанак, шта каже власт а шта тражи опозиција?

Према процени Комитета за безбедност чак 90 одсто возила на нашим улицама старије је од 10 година. А у случају строжијег техничког прегледа процене су да би и до 800 хиљада возила могло остати нерегистровано. Да ли је забрана увоза одређених типова мотора решења? Или се чистији ваздух ипак крије у још неким системским одлукама. Како су овај пробелм решиле земље у региону а шта Србија може да уради?

Две деценије је сваког јутра гледао српску заставу јер му је канцеларија гледала на српски конзулат на Крфу. Јуче је први пут дошао у званичну посету Београду где је разговарао са српским колегама. Он је Никос Дендиас, министар спољних послова Грчке и за Око магазин је говорио о односу наше две земље, о томе како Нова Демократија гледа на Преспански споразум који је потписала Сириза а како на Макронову изјаву да је Европа на ивици пропасти а Нато у стању мождане смрти.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво