Плава птица

Шта повезује слику и крв, где је јојо био оружје, где постоје брда од чоколаде, шта је то пустињска лађа, а шта крекерак - сазнајте у новом лету наше Плаве птице радозналице, у суботу 23. новембра 2019. Године у 12:05ч на нашем Првом програму.

Сви који носе наочари имају проблем када споља уђу у неку загрејану просторију. Знамо сви - наочари се замагле. За то, веровали или не, постоји решење. Ха, помислили сте да је ту наша и ваша Госпођа Ж? Ту је и она, али овог пута решење има наша Борчица паметница.

Осман и Борка одлучују да оду у државу у којој живе мини-панде, највећи орлови, у којој је кокос на све стране и у којој је чак двеста вулкана. Наравно, реч је о Филипинима, држави састављеној од острва.

Мислима ћемо путовати и до пустиње, јер ћемо упознати особине једне камиле... Да ли сте могли да претпоставите да камила спада у групу домаћих животиња? Не?! Будите са нама и сазнајте зашто је то тако.

Машта наше куварице нема краја, овог пута припрема крекерак! Хм, да ли је то жаба или рак? Или ужина? Сазнаћемо.

Угостићемо драге наше другарице из балетског студија "Денс плус", које ће плесати са метлама и четкама. Чудно, зар не? А Борка ће кроз цело дружење Османа стављати на тешке муке и задавати му загонетке, које ће он решити... Пардон, због којих ће се он љутити што не може да их реши. Забавно је, поверујте нам на реч и будите са нама у суботу, 23. новембра 2019. године тачно у 12:05ч. Место знате, Први програм Телевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкињe Мирјана Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитор сонгова Драгољуб Илић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић, Марија Меденица, Андријана Оливерић и Мирослав Мишко Петровић.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, а адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво