Културни дневник

Говоримо о неколико изложби које ће обележити дан: у Галерији Рима у Крагујевцу поставка цртежа великог формата вајара Мрђана Бајића, у Галерији РТС-а изложба илустрација Ивице Стевановића, као део 50. Златног пера Београда, у Музеју Цептер представљање монографије Марка Црнобрње у оквиру његове изложбе која је у току.

Видећемо како је богатим и разноврсним програмом у Матици српској у Новом Саду обележен дан Петра Петровића Његоша.

У Галерији науке и технике САНУ почео је програм Четвртог сусрета науке и уметности. Као део програма 16. међународног фестивала "Чембало, жива уметност" одржан је концерт под називом "Вертиго! - музика за транс и релаксацију" чембалисте Милана Поповића.

Водимо вас у Лондон, на представу "Моја генијална пријатељица"‚ која је настала адаптацијом романа Елене Феранте.

Гост је контроверзни немачки научник и лингвиста Харалд Харман, поводом своје књиге "Загонетка подунавске цивилизације" објављене на нашем језику.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Оливера Милошевић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Никола Манић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво