ТВ лица: Урош Петровић

Урош Петровић је један од најчитанијих дечјих писаца код нас, али и како га често представљају један од најпаметнијих Срба, био је председник Менсе, смишља необичне игре, а дан са њим почео је у Кошутњаку где га је екипа емисије "Тв лица као сав нормалан свет" затекла да сади семе јабуке и баца бумеранг.

Урош је говорио о деци коју је водио у природу, о томе како су јели пужеве и сакупљали печурке, како су планинарили и како данас ти млади људи сведоче о тој авантури као најлепшем догађају из детињства.

У близини шуме, на Бановом брду у дворишту његове куће налази се радионица која помало изгледа и као играоница, која крије књиге и тајанствене предмете, а неке од њих ће аутор показати и у емисији.

У наставку дана имао је заказано потписивање нове књиге, а после тога се дуго фотографисао са читаоцима, говорио о срећи што може да живи од онога што воли да ради, о томе како се његове књиге зову на језицима на које су преведене, о зеленокосој Марти и томе како је лепо што толико људи долази на Сајам књига.

Аутор Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар