ТВ лица: Урош Петровић

Урош Петровић је један од најчитанијих дечјих писаца код нас, али и како га често представљају један од најпаметнијих Срба, био је председник Менсе, смишља необичне игре, а дан са њим почео је у Кошутњаку где га је екипа емисије "Тв лица као сав нормалан свет" затекла да сади семе јабуке и баца бумеранг.

Урош је говорио о деци коју је водио у природу, о томе како су јели пужеве и сакупљали печурке, како су планинарили и како данас ти млади људи сведоче о тој авантури као најлепшем догађају из детињства.

У близини шуме, на Бановом брду у дворишту његове куће налази се радионица која помало изгледа и као играоница, која крије књиге и тајанствене предмете, а неке од њих ће аутор показати и у емисији.

У наставку дана имао је заказано потписивање нове књиге, а после тога се дуго фотографисао са читаоцима, говорио о срећи што може да живи од онога што воли да ради, о томе како се његове књиге зову на језицима на које су преведене, о зеленокосој Марти и томе како је лепо што толико људи долази на Сајам књига.

Аутор Тања Петернек Алексић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво