100. Велика илузија

Забавни, страшни, храбри, тужни, узбудљиви, дрски, црно-бели, у боји, домаћи, страни, комерцијални, уметнички - сви филмови и све о филмовима у "Великој илузији". Тако смо 29. октобра 2016. најавили прву емисију специјализоване емисије о покретним сликама. После 300 филмских препорука и око 200 најеминентнијих домаћих и страних редитеља и глумаца који су били у овом студију и пред камером РТС-а, дошли смо до стоте емисије.

У "Крупном плану" јубиларне "Велике илузије", наш прослављени редитељ Горан Паскаљевић представља свој нови филм "Упркос магли" који је светску премијеру имао на фестивалу у Ваљадолиду. О Паскаљевићевом опусу, из свог ракурса говори филмски и телевизијски редитељ Марко Новаковић.

У јубиларној "Великој илузији" причамо и о новом филму оскароваца Мета Дејмона и Кристијана Бејла "Ле Ман '66: Славна 24 сата" у режији Џејмса Манголда, као и о наставку култног "Исијавања" рађеном по делу Стивена Кинга - "Доктор Слип" са Јуаном Мекгрегором.

"Премотавање" нас, поводом велике ретроспективе на Међународном филмском фестивалу у Солуну, подсећа на опус водеће личности југлословенског црног таласа Душана Макавејева.

У "Контраплану" - са младом француском звездом Адел Анел која представља филм "Портрет девојке на ватри". Филм стиже на овогодишњи Мерлинка фестивал.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Сарадници: Селина Ловрен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво