С Тамаром у акцији

Акција за Павловиће из Велике Иванче

Радован (56) и Јасмина (52) су се упознали у селу Ковачице, где је Радован долазио у посету код сестре. Јасмина је била удовица са два сина, који сада имају своје породице. Након удаје за Радована, прешла је да живи на његово породично имање у селу Велика Иванча код Младеновца.

У браку су добили петоро деце: Бојана (16), Вељка (15), Јовану (13), Стефана (10) и Данијела (8). Имају две куће једну преко пута друге али су обе веома старе и неусловне за живот.

Немају воду, од пре три године немају ни струју, која је искључена због великог дуга. Радован издаје земљу под закуп, узгајају животиње и одржавају имање комшинице која живи у иностранству и - сви ти проходи омогућавају тек пуко преживљавање многочлане породице.

Истини за вољу, обоје супружника би могли и боље да се снађу у животу. Бригу о породици преузео је најстарији син, Бојан, који је освојио симпатије читавог Тамариног тима. Он је уписао средњу угоститељску школу, да би што пре могао да зарађује за своју браћу и сестре, а велика му је жеља да их све одшколује.

Његов брат Вељко има оштећен слух, носи служни апарат, тешко прича и много је везан за Бојана, свуда иде са њим.

Јасмина је једина девојчица и као и сва деца, бори се за своје место са браћом. Поверила је да би волела да има свој кутак јер за сада сви спавају у једној просторији.

Павловићи немају купатило, ни кухињу. Најстарији син је организовао браћу и сестру да заједно повремено надниче у селу, да би и они допринели обезбеђивању новца за сређивање барем једне од њихових кућа. Тамарина екипа је у томе помогла свим срцем.

Уз помоћ општине, обезбедили су прво ново бројило за струју, а су онда редом увели воду, канализацију...

У овој епизоди видећете све лепоте којима се дичи општина Младеновац, манастире на Космају, бању Селтерс а подсетићемо се и како су живели Младеновчани с крајем 19. и почетком 20. века.

Пета епизода осме сезоне серијала "С Тамаром у акцији" је на програму у петак 1. новембра, у 21:05, на Првом програму Јавног сервиса.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво