С Тамаром у акцији

Акција за Луковиће, село Дракчићи - Краљево

Милутин (68) и Марина (56) дуго нису могли да имају деце. Марина је из Ниша, завршила је средњу Педагошку школу, добила је посао у Краљеву и ту је упознала Милутина који је радио у аутомеханичарској радњи. Релативно касно су добили Лазара (14) којем је на самом рођењу установљен Даунов синдром. Уроша (12) добили су две године касније. Лазар је уз млађег брата научио и да хода и да прича. Урош, млађи син, је веома стидљив и повучен а сва пажња се углавном усмерава на Лазара. Иако су им саветовали да старијег сина дају у специјалну установу на чување, родитељи нису хтели да се одрекну детета. Дечак похађа специјалну школу а пријаву за Тамарину емисију је и стигла управо од разредне и директорке школе из Краљева.

Милутин Луковић нема сталан посао јер је неопходно да често одвози и довози сина Лазара из школе, а његова супруга Марина се бави домаћинством. Обоје су вредни, жена се бави окућницом, има дивну башту, помаже комшиници која прави сир и кајмак. Муж надничи где и кад год може...

Луковићи су се трудили да уштеде новац и уз велике муке успели су да доведу воду до куће, али и немају средстава да сами направе купатило. Живе веома скромно, због тога су их учитељице и пријавиле...

Тамарина екипа је, у најтежој недељи овог пролећа - када су се десиле велике поплаве у околини Краљева, преузела одговорност и одлучно започела комлетно реновирање куће Луковића. Направили су им ново купатило, функционалну кухињу као и фасаду. Милутин више неће бринути о штедњи за радове на кући.

Епизода обилује и интересантним причама о петнаестогодишњаку који је изузетно вешт ковач и прави витешке оклопе, биће речи о Каменој шуми - изузетно ретком феномену који се налази код Матарушке бање, затим о вештинама чланова крос - мото клуба ГТЦ Краљево а подсетићемо и на чувени догађај, којим се поноси Краљево: рафтинг Ибром под називом "Весели спуст". Поред лепота Студенице и Жиче, видећете како је изгледала веома тешка радна недеља у којој су се мајстори борили и са временским неприликама, погледајте у новој епизоди Тамариних акција у петак, 25. октобра, са почетком у 21:05, на Првом програму Јавног сервиса Србије.

С Тамаром у акцији: Акција за Луковиће, село Дракчићи - Краљево

РТС1, петак, 25. октобар у 21.05

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво