Културни дневник

Са гостом Културног дневника, Игором Маројевићем, причамо о његовој новој књизи "Роман о пијанствима" и о Сајму књига.

У новој згради театра у Врању почели су "Борини позоришни дани", најстарији позоришни фестивал на југу Србије.

Издвајамо догађаје који су обележили четврти дан 64. Сајма књига.

На Џез фестивалу представљена је српска сцена, а пијаниста Марија Бајалица, на концерту у Коларчевој задужбини, осим страних, изводила је и дела наших композитора.

Свечано је отворено 12. међународно издање Фестивала савременог плеса и перформанса "Конденз".

Водимо вас у Париз, у седиште Унеска, где је Емир Кустурица одржао предавање "Култура и разноликост" и концерт групе "No smoking orchestra". Присуствовали су делегација из Србије и министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво