С Тамаром у акцији

Јунаци треће епизоде емисије "С Тамаром у акцији", Ђорђе (16) и Александра (14) Марковић, немају уобичајен тинејџерски живот - потпуно сами брину о оцу и домаћинству. Живе у породичној, скромној очевој кући, имају ситну живину и живе од пољопривреде.

Пре три и по године, отац им је доживео шлог и остао непокретан, веома тешко и говори. Мајка им је умрла од срчаног напада пре годину и по дана. Од тада брат и сестра сами брину једно о другом, о оцу и свим породичним пословима.

Кухињске елементе и керамику за купатило донирала им је једна хуманитарна организација из Параћина, као и око санације крова који је прокишњавао...

Ђорђе је такође добио и половни трактор, што је одувек желео да би могао лакше да брине о имању. Уписао је средњу машинско - електричну средњу школу са жељом да је заврши али и да живи од пољопривреде. Одговорно води рачуна о малом делу земље свог оца, као и о животињама. Имају: кокошке, патке, гуске, зечеве...

Александра води рачуна о домаћинству, о оцу, иде у осми разред. Жели да упише средњу фризерску школу, како би се што пре оспособила да и сама зарађује.

Ђорђе и Александра се лепо слажу, све одлуке доносе заједно. Кад стигне пензија прво се плаћају рачуни, онда се брине о храни.

На имању имају и уведену воду од пре годину дана, међутим потребан им је много већи подстрек.

Тамарина екипа им је уз помоћ локалне самоуправе и неколицине приватних фирме које су се саме пријавиле за помоћ Тамариним мајсторимаа, потпуно реновирала ентеријер куће. Направили су и фасаду, као и двориште које је било веома запуштено. Захваљујући људима великог срца, у дворишту куће, одсада постоји и део за уживање и одмор породице али и уређено економски део дворишта.

У овој епизоди представљене су чари и лепоте врхунских старих заната, којима се баве житељи Параћина: филигранство, пирографија на стаклу, уметност дувања стакла... Љубитељи историје чуће занимљиве податке о још увек недовољно истраженом археолошком налазишту Дреновац, који се налази у близи Параћина поред аутопута.

Нова, трећа епизода осме сезоне је на програму у петак, 18. октобра са почетком у 21 сат, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво