Траг: Ртањски код

Планина Ртањ, савршеног пирамидалног облика, богата ендемским биљним врстама изузетних својстава, позната и по неразрешеним феноменима - остала је до данашњих дана обавијена велом мистике... Без претензија да ћемо разоткрити ртањске тајне, покушали смо да се овој планини приближимо.

Сваког седмог јула, на дан рођења Светог Јована Крститеља, празника у народу познатијег као Ивањдан, на падинама Ртња организује се сакупљање лековитог биља.

Већина оних који за летњих дана походе овај крај, задржи се у подножју Ртња берући планинско биље. Одважнији се упуте ка врху планине о којој круже невероватне приче. Од нагађања о њеном настанку и неземаљском пореклу, због пирамидалног облика који подстиче различите теорије, до сведочења о необичним појавама и сусретима са бићима с друге планете.

Елем, обичај је да се баш на Ивањдан иде у поход овој планини, па је и наша екипа тако учинила.

Они који су походили Ртањ кажу да се онај ко једном осети његову енергију и слободу, увек овде враћа. Онај ко мисли да ће ртањске тајне тек тако открити, у заблуди је! Мистерија или не, тек - Ртањ је неодољив, а екипа Трага се у то уверила.

Ауторка емисије: Татјана Манојловић
Уредник серијала: Љубисав Алексић
Редирељ: Бојан Воркапић
Сниматељ: Милош Митровић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво