ТВ лица: др Нада Васић

Нова емисија "ТВ лица као сав нормалан свет" снимљена је у Минску, у Белорусији.

Др Нада Васић је на овом путу била позоришни лекар "Мадленианума" али је и ауторка награђиваног документарног филма "Како смо матирали жуту даму" који је приказан и на РТС-у.

Као кардиолог на пулмологији Клиничког центра у Београду овим филмом направила је омаж институцији која је бринула о туберкулозној деци и медицинском особљу, па ће ово бити повод за разговор о емпатији и лекарској професији. Гледаоци ће чути и занимљиву животну причу гошће која се после студија вратила у Братунац да брине о болесном оцу, а као лекар у малом месту морала је да брзо реагује у различитим ситуацијама, укључујући и један порођај у фићи.

Уочи почетка представе, забележили смо како глумци добијају "зелено светло" да могу да играју те вечери. Љиљана Стјепановић и Миња Субота говоре о томе колико им позоришни лекар значи, а др Нада Васић о непредвиђеним сутуацијама које је решавала на гостовањима са "Позориштанцем Пуж" о томе како је заволела позориште и имала венчање на сцени, о пријатељствима за цео живот и вери да је посао лекара најлепши.

Аутор Тања Петернек

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво