Плава птица

Где се једе хлеб фтира? Зашто је лоше "устати на леву ногу"? Ко је принцеза Бадрулбадур, а ко девојчица Акико? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у другој епизоди 15. сезоне "Плаве птице" у суботу, 26. октобра, у 12:05, на Првом програму РТС-а!

Осман је спреман за још једну епизоду! Али Борка... баш и није. Она никако да нађе шешир за лампину главу. Да, Борка мисли на абажур, само увек заборави ту чудну реч. На сву срећу, Осман ће јој објаснити како да упамти ову реч тако да је више никад не заборави.

Госпођа Ж би, с друге стране, радо заборавила граматичке грешке које праве Осман и Борка. Доста је њој да их стално опомиње да се не каже "требам" него „треба". Требало би да то већ једном упамте.

Кад смо на путовању, памтимо све: и шта смо јели, и шта смо чули, и где смо све били. Овога пута, летимо правац на Малту, у републику која има храмове, старије чак и од египатских пирамида.

Кад се вратимо са пута, чека нас ручак од драге куварице, трик од Османа, писма од другарића и питалица Господина Џ. Да ли ће питалица имати везе са ручком и да ли ће писмо имати везе са нашим гусарима? То вам не можемо рећи. Али наши гусари ће вам рећи ко је био Аладин и одакле потиче прича о њему.

А ко је Акико и како је настала, откриће нам наш драги гост Стефан ТићМи, аутор награђиваног романа "Ја сам Акико". Он ће нам испричати по нешто и о баобабу и о изгужваним мајицама, а сазнаћемо и какав ће бити анимирани филм о Акико који је тренутно у припреми.

Зато нас гледајте у суботу 26. октобра, у 12:05. на Првом програму Tелевизије Србије!

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво