С Тамаром у акцији

Далиборка (32) је дошла у Ћуприју после завршене основне школе као избеглица са Косова. Завршила је средњу прехрамбену школу, у Ћурпији је упознала Мићу (37) и врло брзо су се одлучили за заједнички живот. Мића је веома вредан и изузетно добар човек. Иако је завршио само основну школу. Рано је почео да ради јер је остао без оца а мајка Драгица (62) има психичке сметње. Живе на породичном имању у селу Јовац, у бизини Ћуприје.

Имају камену кућу, на којој је Мићин отац почео да ради кров и стару кућу - страћару, без струје и воде, у којој спава Мићина мајка. Вода је уведена у кућу недавно, отац породице ради и по неколико послова а задужен је и за пративградну заштиту у свом селу.

Без обзрира на веома тешку материјалну ситуацију, Далиборка и Мића имају изузетно складан брак. Добили су двоје деце Вељка (6) и Вању (4). Дечак нажалост има благе сметње у развоју али је упркос томе веома добро и весело дете. Мајка Далиборка не може да остави децу свекрви на чување па на смену са супругом Мићом ради као надничар.

Имају малу башту у дворишту да могу да се прехране, раде током читавог лета да би уштедели за зиму. Живе у већој кући, у приземљу, немају кухињу, Мића је недавно оспособио купатило за основне потребе, нема праву канализацију.....

Уз помоћ локалне самоуправе, Тамарина екипа је раније почела грађевинске припреме на породичној кући Јањићијевића. Срушили су све непотребне објекте на парцели и започели са припремама за дозиђивање спрата на породичној кући.

Видећете како се жеља Мићиног оца ипак остварила. Захваљујући заједничком раду, свако од Јањићијевића је добио свој кутак под једним кровом, нову кухињу и купатило. Дом ове породице је доведен у стање за потпуно адекватан нов животни почетак.

У новој епизоди серијала "С Тамаром у акцији" која је на програму у петак 11. октобра, са почетком у 21:10, видећете и природне лепоте и занимљивости, као и интересантне судбине и необичне занате људи који живе у околини Ћурпије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво