Око економије: Рачуни(це)

Веће плате, веће пензије - када ће и већи стандард.

У Скупштини Србије министар финансија брани ребаланс, промену плана буџета за ову годину на основу којег ће бити могуће да се до краја године повећају плате у јавном сектору. У исто време, кроји се буџет за наредну годину - у њему је већ најављено повећање пензија.

У Београду тим поводом, борави делагција ММФа из Вашингтона која ће заједно са Владом да процени које су то могуће опције за повећање примања које би било реално, одрживо. Али не само то - отворено је питање колике су реалне инвестиције у државне пројекте, до када се може 

одлагати неминово поскупљење струје и где су потребно додатни резови, а где подстицаји да би се помогло привреди и да би се повећао стандард грађана.

Гости Ока економије су члан Фискалног Савета Владимир Вучковић и професор Београдске банкарске Академије и члан Националног савета за високо образовање Хасан Ханић.

Из Скупштине Србије извештава новинарка РТС - а Драгана Игњић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара