Моја лепа Србија: Мионица

Природа се разбокорила и развигорила ваљевском подгорином, српском Тосканом. Просуло се бујно зеленило по питомим брежуљцима и доловима и донело радост буђења мештанима и намерницима.

Подно Сувобора и Маљена, на обалама Рибнице, пробудила се и процветала Мионица ослушкујући зов природе и хук векова. А у том хуку одјекује и бурна историја, славна битка после које је војвода Живојин Мишић отишао у легенду.

Први пут се помиње у турском попису 1476. године, током векова је носила различита имена, а кнез Лазар је овај крај назвао Мали Срем. Трагала је током векова и за статусом варошице... Данас у свом загрљају држи минуле векове, славну историју, али и данашњицу, причу о новом времену и догађајима у самој вароши и 36 насеља.

Мала али велика, Мионица се отвара лепотом природе и гостопримством добрих српских домаћина.

Када једна варош има придев мио у свом називу, то јесте милозвучно али је још више позив гостима да се увере у пуно значење топлине добродошлице.

Уредник: Владимир Новаковић
Текст: Драган Стојановић
Сниматељи: Павле Танасијевић, Иван Степановић
Монтажер: Немања Радић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво