Културни дневник

Нова, 151. сезона Народног позоришта званично је почела балетом Лабудово језеро, у кореографској поставци Константина Костјукова, и драмом Царство мрака, Игора Вука Торбице, на Сцени Раша Плаовић. Тим поводом, гост Културног дневника је Ивана Вујић, управница Народног позоришта.

У Београдском драмском позоришту премијерно је изведена представа Сумрак богова, у режији Јагоша Марковића.

У сали Српске академије наука и уметности одржана је свечана академија поводом 95 година Радио Београда. Центар за музику Коларчеве задужбине отвара нову сезону циклуса Коларац твој свет музике наступом легендарног Емерсон квартета.

У Дому културе Студентски град отворен је 16. Европски фестивал анимираног филма Балканима, а у Народној библиотеци Србије изложба илустрација Љубице Цуце Сокић.

У Лесковцу је почео Фестивал младих позоришних стваралаца Метаморфоза. Водимо вас и у лондонску Тејт британ галерију, где је у току изложба Марка Лекија, добитника Тарнерове награде.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Бранислав Поповић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво