Делиријум тременс

У суботу, 21. септембра, почиње емитовање нове игране серије, "Делиријум тременс" настале по сценарију и у режији Горана Марковића и снимљене у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма Радио телевизије Србије. Кроз четири епизоде, "Делиријум тременс" на трагикомичан начин прати причу о глумцу Дагију који, у позним данима своје велике глумачке каријере и, након позамашног алкохоличарског стажа, бива приморан да направи паузу од једине ствари која му је блиска, а то је глума.

Прва од четири епизоде серије "Делиријум тременс" упознаје нас са главним јунаком, Драгољубом Поповићем Дагијем, познатим глумцем, али и тешким алкохоличарем.

У јеку Дагијеве изузетно успешне позоришне каријере, његово здравствено стање се нагло погоршава и Даги, под надзором своје брижне и лојалне супруге Бебе, доспева на Неуролошку клинику. До скоро звезда позоришне сцене, Даги је приморан да се суочи са новим, трагикомичним обртом судбине.

Серија "Делиријум тременс" представља посвету глумачкој уметности и својеврстан омаж аутора Горана Марковића глумцу Предрагу Ејдусу који је годинама глумио улогу Дагија у позоришној представи "Делиријум тременс".

Главну улогу у серији "Делиријум тременс" тумачи Тихомир Станић, док остале улоге играју Анита Манчић, Горица Поповић, Игор Ђорђевић, Драган Петровић Пеле, Береда Решит, Милица Зарић, Светозар Цветковић, Маша Дакић, Нада Шаргин, Миодраг Крстовић и други.

Уредник серије је Кристина Ђуковић, извршни продуцент Марија Берета, директор фотографије Ђорђе Арамбашић, композитор Зоран Симјановић, сценографи Драшко Ивковић и Александар Цвијановић, костимограф Сузана Глигоријевић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво