Кошарка: СП, Шпанија - Аустралија

Светски прваци из 2006. боре се за пласман у ново финале са дебитантом у полуфиналу шампионата света.

После 13 година Шпанци су поново међу четири најбоља светска тима, али њихов континуитет резултата на осталим такмичењима даје им улогу благог фаворита против одличног састава Аустралије.

Дуел непоражених репрезентација на Светском купу у Кини је реприза борбе за треће место на Олимпијским играма у Рију, када су Шпанци победили са 89:88 поенима Серхија Родригеса из слободних бацања пет секунди пре краја.

Аустралијанци су били никад ближи освајању олимпијског одличја, али су ипак и четврти пут изгубили меч за бронзу, па је овај меч са Шпанцима историјска шанса да се обезбеди прва медаља на великим такмичењима. Стартна петорка Аустралијанаца је скоро непромењена у односу на Рио, док се Шпанци ослањају на квинтет искусних играча које предводи капитен Руди Фернандез, ту су још Рубио, Љуљ, Марк Гасол и Клавер, а одличне партије пружили су у четвртфиналу и браћа Ернангомес.

Прво полуфинале Светског купа у Кини између Шпаније и Аустралије почиње у 10 часова у Пекингу, директан пренос је на Првом програму.

Коментатор је Владимир Мијаљевић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво