Кошарка: СП, Француска - Литванија

Очекује нас утакмица, која носи огроман улог. Утакмица у коју Французи улазе са предношћу у односу на Литванце и то је оно што може бити пресудно на менталном плану. Француска није блистала у првој фази такмичења, али је одрадила посао.

Са све три победе су прошли даље и имају бољу стартну позицију у однусу на свог противника.
Тим састављен од великог броја NBA играча има много квалитета и у последњој деценији је израстао у светску силу. Са правом их сврставају у ред кандидата за освајање одличја на овом
Светском првенству, међутим показали су и слабости, посебно у првом мечу против репрезентације Немачке.

Евентуални пораз од Литваније неће за Французе значити елиминацију, али би морали у наредном мечу да савладају Аустралију. То је сценарио који желе да избегну.

Литванија је поразом од "Бумерса" притерана уз зид. Свака изгубљена утакмица у другом кругу значила би готово сигурну елиминацију и опроштај од сна о медаљи. Тешко је очекивати да би то могло да се догоди против Доминиканске Републике, али их пре њих чека Француска. Утакмица која долази два дана после болног пораза од Аустралије.

Литванци имају квалитет за победу, у то не треба сумњати. Ипак, оптерећење за састав Даиниуса Адомаитиса је чињеница да је меч против Француза истинска елиминациона утакмица.

Дуел између Француске и Литваније игра се у Нанђингу, а почетак је у 14 часова на Првом програму.

Коментатор је Милош Кривокапић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво