Соломон Кејн - филм

Капетан Соломон Кејн је брутално ефикасна машина за убијање из 16. века. Наоружан је уникатним пиштољима, мачетом и дугим шиљатим мачем, и заједно са својим људима сеје крвопролиће док се бори за Енглеску у ратовима на свим континентима. (Solomon Kane, 2009)

На почетку приче Кејн и његова крвава екипа харају кроз хорде бранилаца у егзотичном граду у северној Африци. Али када Кејн одлучи да нападне оближњи тајанствени замак не би ли се докопао блага о ком се прича да је у њему, мисија креће у кобном правцу.

Једног по једног, демонска створења уклањају Кејнове људе све док се и он сам не суочи с Ђаволовим косачем - који је послат из дубина пакла да узме његову безнадежно покварену душу. Иако Кејн успева да побегне, свестан је да мора да се искупи тако што ће одбацити насиље и посветити се у потпуности миру и чистунству.

Међутим, његова новооткривена духовност убрзо бива стављена на коначни испит, када почне своје путовање по Енглеској којом харају дијаболични Јахачи и њихов страшни и маскирани Господар. Пошто не успе да спречи брутално убиство пуританске породице Кроуторн која га је прихватила као пријатеља, Кејн се заклиње да ће пронаћи и ослободити њихову заробљену ћерку Мередит, чак и по цену да угрози своју душу тиме што ће се вратити својим убилачким талентима зарад вишег циља. Док одлучно трага за Мередит у покушају да спасе њу, али и целу Енглеску од сила зла, суочиће се и са страшним тајнама своје сопствене породице.

Улоге: Џејмс Пјурфој, Рејчел Хурд-Вуд, Макс фон Сидоу...
Режија: Мајкл Џ. Басет

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво