Културни дневник

Гост Културног дневника је сценски уметник и књижевник Божидар Мандић, оснивач "Породице бистрих потока" и фестивала "Шумес".

У Смедереву је отворено друго издање "Дунав филм феста". У Аранђеловцу су одржани "Дани Живана Сарамандића". У Галерији Факултета ликовних уметности је отворена изложба радова Мариа Ђиковића. Завршен је Бир фест, што је повод за истраживање начина селекције летњих музичких фестивала. На Фринџ фестивалу у Единбургу ове године се игра чак 3841 представа. У наше биоскопе је стигао нови филм Квентина Тарантина "Било једном у Холивуду", а реч критике даје Ђорђе Бајић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Ана Тасић
Монтажер Аника Тесла
Реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар