Око магазин: Слушаоница власти и опозиције

Политички догађај лета: састанци на Факултету политичких наука.

Један од политичких догађаја лета јесте дијалог представника власти и опозиције и то не у Скупштини него на Факултету политичких наука. Састанци у организацији ФПН-а и Фонда за отворено друштво били су затвореног типа; са првог смо сазнали мало, да би са другог ипак добили мало више информација. Шта ће да буде на трећем? Зашто су разговори важни, шта могу да промене и шта су донела ранија слична искуства?

Иако је Никола Миротић потписао петицију против отимања храмова српске православне цркве у Црној Гори, иако се Никола Вучевић недавно фотографисао поред Цркве на Румији још ниједан Србин из Црне Горе није заиграо за репрезентацију Србије у кошарци. Иако су многи мислили да ће први да буде Саша Павловић или можда Никола Пековић по свему судећи први ће да буде млади Андрија Вуковић. Међутим, кошаркашки савез Црне Горе не дозвољава му да игра за Србију. Да ли је његов син Андрија метафора за положај Срба у Црној Гори за Око магазин је говорио Владимир Вуковић.

Прошло је 24 године до како су Лика, Кордун, Банија и Северна Далмација испражњени од људи. Хрватска војска је тог августа 1995. ушла у Книн а ка Србији и Републици Српској, у најдужој колони протераних после Другог светског рата кренуло је 220 хиљада људи. Екипа РТС-а и овог августа била је у северној Далмацији где је снимала славље Хрвата и тугу Срба.

У Око магазину погледате и сећање на Гордана Михића.

Уредник емисије: Горислав Папић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво