Фудбал: Супер УЕФА куп: Ливерпул - Челси

Још пре него што је кренула лопта са центра у финалним мечевима Лиге шампиона и Лиге Европе, знало се да ће на почетку нове сезоне у борби за први европски трофеј бити два енглеска клуба.

Ливерпул је освојио титулу првака Европе, док је у оном мало слабијем такмичењу Челси подигао пехар. Тако ће први пут у скоро 50 година историје Суперкупа, снаге на терену одмерити два Премиерлигаша.

И једни и други имали су званичан почетак сезоне у викенду за нама, и били су потпуно различити. Ливерпул је лагано славио против Норвица, са четири гола у мрежи ривала, док је Челси такође бројао до четири, али у својој мрежи.

Иако су против Манчестер Јунајтеда на Олд Трафорду одиграли солидну утакмицу и нису заслужили овако убедљив пораз, тиму Френка Лампарда неће бити лако да се на прави начин опорави за утакмицу са Ливерпулом. Охрабрује очекивани повратак Кантеа и Вилијана у тим после повреда.

На другој страни, Ливерпул са добрим резултатом на премијери у новој сезони путује по нови трофеј, мада и Јирген Клоп има разлога за главобољу, највише због повреде првог чувара мреже Алисона Бекера. Оно сто радује навијаче тима са Енфилда је повратак у град у којем су пре 14 година освојили свој пети "ушати пехар".

Истамбул ће увек бити у срцима "Редса" после оног чувеног финала против Милана.

Овога пута се утакмица игра на новом Бешикташ парк стадиону, који ће, то нема никакве сумње, бити испуњен навијачима у црвеном и плавом.

Суперкуп Европе, Ливерпул - Челси, среда у 21.00 час Први програм РТС -а.

Коментатор Милош Кривокапић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво