Одбојка: Кв. за ОИ, Аустралија - Србија

Почињу квалификације одбојкаша - Србије у Барију.

Одбојкаши Србије од 9. до 11. августа играће у Барију квалификациони турнир за Олимпијске игре. Да би се пласирали у Токио потребне су им три победе - против Аустралије, Камеруна и домаћина Италије. Радио телевизија Србије преносиће све три утакмице на Првом програму. 

Селектор Никола Грбић повео је на југ Апенинског полуострва 15 играча, међу којима је и Марко Подрашчанин, који се недавно опоравио од операције ахилове тетиве. Питање је да ли ће и колико ће моћи да помогне саиграчима на терену, али за сваки случај искусни средњи блокер репрезентације налази се са екипом.

Аустралија је први ривал Србије у петак од 18.00ч. Последњи пут играли смо са њима у Лиги нација пре два месеца у Отави и било је 3:2 за нашу селекцију. Победили смо Аустралију и на Светском првенству 2018. са 3:1 у сетовима. Обе утакмице показале су да је противник озбиљан и да се никако не сме потценити.

Против Камеруна Србија ће играти у суботу од 18 часова и тај сусрет треба решити у нашу корист без превише трошења енергије. Недеља ће бити "дан Д" јер се о олимпијској визи одлучује у утакмици са домаћином Италијом (21.15).

Упоредо са турниром у Барију игра се још 5 интерконтиненталних квалификационих турнира. Само победници ће добити визу за Токио. Остале репрезентације имаће другу прилику да се пласирању на Олимпијске игре у јануару на континтелним квалификацијама.

Варна: Бугарска, Бразил, Порторико, Египат.
Ротердам: Холандија, САД, Кореја, Белгија.
Гдањск: Пољска, Француска, Словенија, Тунис.
Санкт Петербург: Русија, Иран, Куба, Мексико.
Нингбо: Кина, Канада, Аргентина, Финска.

Коментатор је Предраг Страјнић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво