Културни дневник

Гост Културног дневника је писац Иван Ивањи. Непосредан повод за гостовање у Културном дневнику је његов нови роман Вила на Дедињу.

У Салону 77 Галерије савремене ликовне уметности у Нишу отворена је изложба Милице Ракић, којом уметница разматра личност једног од водећих београдских надреалиста и југословенског функционера, Константина Коче Поповића.

Студенти IV године Факултета примењених уметности представљају се у Музеју примењене уметности традиционалном изложбом Диплома.

Говоримо о изгубљеним причама великог египатског писца Нагиба Махфуза и о албуму ауторске уметничке музике Јелене Михаиловић.

Водимо вас и у Центар Ботин у Шпанији, где је отворена изложба нереализованих пројеката Александера Калдера.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

 

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Бранислав Поповић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар