Културни дневник

У Галерији Матице српске 18. јула биће отворена изложба Поклон-збирка Саве Степанова. Тим поводом, гост Културног дневника је историчар уметности Сава Степанов. Својом збирком, новију српску уметност сагледава из перспективе ликовног критичара који је деценијама пратио овдашњу сцену.

Екипа Културног дневника посетила је Музеј савремене уметности пред његово затварање, ради велике европске ретроспективне изложбе Чистач Марине Абрамовић.

У емисији говоримо о изложби Ирене Пашић Наличје коже, о новом албуму Тражим људе као ја, београдског powert tria Texas Flood, и о издањима којима су се српски издавачи представили поводом обележавања 500 година од смрти Леонарда да Винчија.

Водимо вас у њујоршки Метрополитен, у коме је изложена назавршена слика Свети Јероним Леонарда да Винчија. Свет ове године обележава и 350 година од Рембрантове смрти. У Културном дневнику о рестаурацији Ноћне страже пред публиком - стварном и виртуелном.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Бранислав Поповић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво