Велики газда

Ченг Чао-ан је млади Кинез из Гуангдонга којем ујак нађе посао у фабрици леда на Тајланду где ради са бројним рођацима. (Big Boss, 1971)

Ченг око врата носи мајчину огрлицу која га подсећа на обећање да се никада неће тући. И заиста, Ченг избегава насиље и попушта чак и кад је изазван. Једном приликом у фабрици се одломи велики комад леда из којега испадне врећица са белим прахом. Двојицу Ченгових рођака који су то пронашли шеф задржи после посла и понуди им, у замену за ћутњу, бољи посао. Они одбију и криминалци их убију и заледе. Шеф банде - "велики газда" - Хсиао Ми покушава заташкати убиства, али Ченг и његови преостали рођаци постају сумњичави.

Двојица рођака, Хсу Чиен и Ах Пеи, сами одлазе код великог газде Миу и питају га шта је са двојицом несталих рођака. Мијево понашање им је сумњиво па одлуче да позову полицију, али Мијеви људи их убију. У једном сукобу са Мијевим људима Ченг је случајно повређен и изгуби контролу, умеша се и премлати неколико Мијевих људи, док остали побегну. Свестан Ченгове снаге и ауторитета, Ми одлучи поткупити Ченга бољим послом, алкохолом и проституткама. Ченг наседне на то и остали рођаци су разочарани, презиру га и избегавају. Међутим, Ченг налази дрогу и лешеве убијених рођака у леду и упушта у велики обрачун с Мијевим људима, убије их већину - као и његова сина. Али, кад се врати кући, нађе целу породицу поубијану...

Улоге: Брус Ли, Марија Ји, Џејмс Тијен, Ли Кван...

Режија: Ло Веи

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво