И без муке има науке

У дванаестој епизоди серије И без муке има науке, Раша и Дара објашњавају да је Југославија била једна од пет земаља у Европи које су производиле сопствене рачунаре.

Први југословенски рачунар звао се ЦЕР-10. Конструкција рачунара је започета те, 1956. у Институту Винча, а затим је рад настављен у Институту "Михајло Пупин" и завршен 1960. године.

Сазнаћемо шта су то симбиотске везе, који је нефункционалан орган у људском телу, како су разне културе имале своје митове о Месецу, у римској митологији богиња Месеца се звала Луна, у грчкој Селена, у египатској Изида.

У овој последњој епизоди другог циклуса серије: И без муке има науке, најзад се Раша и Дара враћају у Београд и састају се са Даницом.

У улози девојчице је млада глумаца Ана Нинковић, у улози тетке је Ивана Деспотовић а улогу тече тумачи Иван Томић.

Уредник: Тања Чанић-Млађеновић, Редитељ је Ненад Кркелић, сценариста Марина Миливојевић Мађарев, костимограф Сузана Глигоријевић, Марина Шкундрић Пурић, Сценограф Снежана Поповић, Сниматељи: Васко Васовић, Александар Луковић, Петар Вујанић, Раде Бубало, Тонци: Срђан Бајски, Славиша Петровић, Извршни продуцент серије Биљана Даутовић, организатор Тихомир Семељац, Срђан Бољевић, Снежана Јокић.

број коментара 0 Пошаљи коментар