Око магазин: Невреме на Халкидикију, кад одмор постане опасан по живот

Шест особа изгубило је живот, више од стотину је повређено у снажној олуји која се ноћас обрушила на Халкидики.

Међу повређеним туристима је и жена из Србије. На Халкидикију је проглашено ванредно стање, већи део полуоства и даље је без струје. Грчка не памти овакво невреме у популарној туристичкој регији у ово доба године, која је због пријатне температире и синчаних дана омиљена међу туристима, нарочито из Србије.

Да ли се невреме могло предвидети? Да ли су се могле избећи овако тешке последице? Шта урадити кад одмор, и буквално, постане опасан по живот?

О ситуацији у Грчкој говори конзул Србије у Солуну Драгана Глишић.

Гости у студију су: дугогодишњи дописник из Грчке Слободан Марковић и председник Националне асоцијације туристичкиих организација Александар Сеничић.

У другом делу емисије погледајте интервју са Жан-Кристофом Буисоном, уредником у "Фигаро магазину". За Око магазин говори о предстојећој посети председника Француске Емануела Макрона и о томе колико репортаже које објављује о Косову и Метохији имају утицаја на француску јавност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво