Око магазин: Појас Газе, два Београђанина на две стране зида

Чудесна прича о Горану и Хајсаму

Нема мира на Блиском Истоку док не буде мира између Израелаца и Палестинаца. То је уврежено мишљење о најдуготрајнијем конфликту на свету. Седамдсетак километара јужно од Тел Авива, преко границе Израела и Појаса Газе, готово свакодневно лете ракете.

Тамо је био репортер РТС-а Владимир Банић. Разговарао је са двојицом људи који су некад живели у Београду - а данас их раздваја зид. У Око магазину погледајте чудесну причу о двојици бивших становника Београда, некада београдском студенту Хајсаму Хилесу који данас живи у Појасу Газе, и Горану Мекићу, који живи у Кибуцу на самој граници Израела и Појаса Газе.

Сукоб обезбеђења Реџепа Тајипа Ердогана и полиције на сарајевском аеродрому, већ је допринео да новинари на Самит процеса сарадње југоисточне Европе не гледају као на још један досадан дипломатски скуп.

Након што је посетио гроб Алије Изетбеговића, Ердоган је отишао и на Јахорину, где га је угостио председавајући Председништва БиХ Милорад Додик. На скупу није било представника Приштине, али је на Јахорини био председник Албаније.

Да ових дана у Босни буде још занимљивије побринуо се и бивши председник Републике Српске Мирко Шаровић, који је изабран за новог лидера Српске демократске странке. У емисији погледајте причу о политици у региону, Сарајеву и Бањалуци.

број коментара 0 Пошаљи коментар