Фудбал: Кв. за ЛШ, Судува - Црвена Звезда

Фудбалери Црвене звезде гостоваће код Литванске Судуве у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона. Директан пренос меча је у уторак од 20.00 часова на Првом програму РТС-а. Коментатор утакмице биће Немања Матић.

Изабраници тренера Владана Милојевића започињу квалификације за улазак у групну фазу Лиге шампиона и надају се другом узастопном пласману у елитно друштво. Противник нашем шампиону у првом колу квалификација биће Судува из Литваније, добро познат ривал са којим су фудбалери Црвене звезде одмерили снаге и прошле године у раној фази квалификација за елитно клупско такмичење старог континента.

Прошле сезоне у другом колу квалификација за Лигу шампиона, Црвена звезда је победила Судуву у оба сусрета. У Литванији је било 2:0 за нашег првака, док је Звезда на свом стадиону славима са убедљивих 3:0.

Биће ово први такмичарски меч Црвене звезде у новој сезони, после припрема у Аустрији, док је Судува у пуном погону и иза себе има већ велики број одиграних такмичарских мечева. 

Шампионат Литваније је у пуном јеку и одиграно је већ 17 кола Литванске А лиге, у којој је Судува на првом емсту са 42 бода - два више од другопласираног Жалгириса.

Судува је на последњих 15 утакмица забележила 13 победа и 2 пораза, док је Црвена звезда још увек у фази завршних припрема и нема сумње да ће из кола у коло Милојевићев тим подизати форму као и у претходне две сезоне када су играли у групној фази Лиге Европе и Лиге шамопиона.

Реванш меч између Црвене звезде и Судуве играће се на стадиону Рајко Митић 16. јула и то ће бити уједно и друга такмичарска утакмица актуелног шампиона Србије, јер шампионат наше земље почиње 20. јула. И поред тога што фудбалери немају такмичарских мечева у ногама, Црвена звезда је апсолутни фаворит у овом двомечу. 

Судува је двоструки узастопни шампион Литваније и то су им једине две титуле до сада. Поред тога, два пута су освајали и национални Куп, али и Суперкуп Литваније, док на међународној сцени никада нису играли у групној фази ни Лиге шампиона ни Лиге Европе.

Прошле сезоне, после елиминације у квалификацијама за Лигу шампиона од наше Црвене звезде, Судува је дошла до плеј офа за улазак у Лигу Европе, али су их тамо зауставили фудбалери Селтика.

Директан пренос утакмице између Судуве и Црвене звезде која се игра на стадиону у Мариамполеу, моћићете да пратите у уторак од 20.00 часова на Првом програму РТС-а. Коментатор утакмице биће Немања Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво