Културни дневник

Опера Петра Коњовића "Коштана", према истоименој драми Боре Станковића, под диригентском управом Ане Зоране Брајовић и у режији Југа Радивојевића, после шест деценија у Народном позоришту у Београду.

Отворен је фестивал "Девет" који ће у наредних девет дана, под слоганом "Алхемија", окупити више стотина стваралаца из свих девет уметничких области у простору Старе циглане.

У Београдском драмском позоришту премијерно је изведена нова верзија чувеног комада Тенесија Вилијамса "Мачка на усијаном лименом крову", у режији гошће из Македоније Наташе Поплавске, која у први план ставља тему хипокризије друштва кроз причу о кризи у једној породици.

Књига Божидара Зечевића "Велики филмски знак", посвећена Велимиру Бати Живојиновићу, представљена је у Југословенској кинотеци.

У Британском музеју у току је највећа манга изложба икада постављена ван Јапана.

Гошћа Културног дневника је Љиљана Ћинкул, уметнички директор Графичког колектива, који ће 19. јуна изложбом у Галерији САНУ обележити 70 година постојања.

Уредник: Марко Рајковић

Реализатор: Сања Реџић

Монтажер: Аника Тесла

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво