Око магазин: Екстермни рафтинг- најопаснији букови на Лиму, први део

По највишем водостају ове године - 134 км на дивљој реци. Од 35 чамаца у Плавско језеро спуштено је само 10-најхрабријих.

Већина нас чула је за Дринску регату, или за ону која се одржава на Тари, Дунавску, за Весели спуст и Љубовиљску.

Лимска је тако остала неправедно сакривена, а најдужа је, најтежа, а кажу и најлепша регата у региону. Лим је дуг 220 километара, протиче кроз три земље, Црну Гору, Србију и Босну и Херцеговину. Овај спуст креће из Плава у Црној Гори, а завршава се код нас у Пријепољу и предвиђено је да траје 3 дана.

Лим је река са веома опасним буковима, први нас је после пола сата веслања поприлично изненадио, настао је после велики поплава 2012.године и зову га бук код Кољине стопе. Међутим онај због којег се ипак долази на Лим, јесте Тивран и то велики и мали. Због поменутог високог водостаја, ове године организатори нису могли да обезбеде пролаз кроз кањон и два најопаснија бука. То најхрабрије рафтере није зауставило.

Како су и да ли су чамци прошли чувени Тивран? Зашто ћемо добро упамтити Кољину стопу и шта значи екстремни рафтинг погледајте у емисији Око магазин.

Око магазин 18:25 ч.

Аутор: Далибор Жарић

Уредник: Горислав Папић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво