недеља, 16.06.2019, 11:00 -> 12:13
Знање имање
Клима и географија одређују изглед и карактер људи, али и њихове обичаје и наравно какву храну могу да произведу.
У овом издању са домаћинима пробамо сремске, бачке и влашке специјалитете. Идеја да заштите географско порекло и осведоче специфичне вредности.
Зато за Знање Имање говоре: Александар и Марија Жилић, село Мартинци- зашто негују сремски сир и желе да син Душан буде газда на свом имању.
Породица Војиновић из Кузмина како кулен, сремска кобасице, сланина и шунка врхунског квалитета могу да напуне товилишта свињама а полице медаљама.
Сека Милић из села Влаоле колико игра укуса у хармонији козијег сира, лековитог биља и источне Србије може да повећа стада.
Давор Марковић- подсећа како качамак или кољаш славе у селу Јасиково- није храна прошлости већ здравље на тањиру.
Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар