Знање имање

Клима и географија одређују изглед и карактер људи, али и њихове обичаје и наравно какву храну могу да произведу.

У овом издању са домаћинима пробамо сремске, бачке и влашке специјалитете. Идеја да заштите географско порекло и осведоче специфичне вредности.

Зато за Знање Имање говоре: Александар и Марија Жилић, село Мартинци- зашто негују сремски сир и желе да син Душан буде газда на свом имању.

Породица Војиновић из Кузмина како кулен, сремска кобасице, сланина и шунка врхунског квалитета могу да напуне товилишта свињама а полице медаљама.

Сека Милић из села Влаоле колико игра укуса у хармонији козијег сира, лековитог биља и источне Србије може да повећа стада.

Давор Марковић- подсећа како качамак или кољаш славе у селу Јасиково- није храна прошлости већ здравље на тањиру.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинар: Драгана Попов

 

број коментара 0 Пошаљи коментар