С Тамаром у акцији

Последња епизода седме сезоне посвећена је посебној акцији коју ауторка пројекта, Тамара Грујић реализује већ трећи пут заредом а то је акција помоћи широј друштвеној заједници. Овога пута циљ је био реновирање сеоске основне школе у селу Губеревац, у општини Кнић.

Тамара Грујић, ТВ аутор: "ТВ серијал и хуманитарнји пројекат "С Тамаром у акцији" је од почетка емитовања на Јавном сервису, тачније од почетка 2016- те године, до сада у седам емитованих сезона, реновирала 92 дома социјално угрожених породица које живе на територијама севера Косова (12 породица) , јужне Србије (28 породица), источне Србије (26 породица), западне (13 породица) и централне Србије (11 породица).

На крају пете сезоне, продукција емисије успела је да обезбеди буџет за специјалне епизоде којима би завршавали сваку сезону, желећи да те специјалне епизоде обухватају већу квадратуру и да буду усмерене на дечије институције, или институције рањивих група људи којима је потребна помоћ у грађевинском смислу. Тако су пету сезону завршили са реновирањем хемато-онколошког одељења Педијатријске клинике у Крагујевцу, обезбедивши донације и покренувши акцију и за прикупљање средстава за набавку теретног лифта који у тој институцији није постојао од 1964. године. Крајем 2018 године, лифт је свечано пуштен у рад. Шесту сезону екипа емисије завршила је у Ужицу, реновирајући два стамбена објекта која су намењена лицима које болују од церебралне и дечије парализе, у склопу нове услуге која треба да заживи у нашој земљи, а то је "живот уз туђу негу и помоћ".

Ову сезону ТВ серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији", седму по реду, екипа је усмерила на помоћ дечијим образовним институцијама, тачније сеоским основним школама, са жељом да промовише предности одрастања деце која живе у мањим срединама, обезбеђујући исте услове основног образовања као што имају деца која живе у већим градовима.

Пријаву за огранак школе "Рада Шубакић" у селу Губеревац, на општини Кнић, емисија је добила од хуманитарне организације "Срцем за Шумадију". Школа се налази на бајковитом узвишењу у центру села Губеревац, у близини пута Гружа- Краљево. Школу похађа око 50 ђака, а почетком септембра очекују још толико првака. Школа је грађена као барака, без топлотне изолације, противпожарне заштите, решеног грејног питања, има веома лоше подове, фискултурну салу, нема опремљену кухињу, ни услове да се у истој припрема храна, а у најкритичнијем стању били су мокри чворови (чучавци)."

Тамара Грујић: "У вишенедељној акцији, захваљујући пријатељима серијала- спонзорима, пре свега Дунав осигурању и генералном спонзору емисије - бренду грађевинског материјала "Сика", Тамарина екипа је уз несебичну помоћ локалних мајстора приступила реновирању простора од 400 квадрата. У акцији је урађена фасада од камене вуне, према свим процедурама како би школа добила противпожарну заштитну... Урађени су и нови подови, окречена је цела школа, опремљене кухиња и трпезарија, реновирана је сала за физичко (иначе једина спортска хала у том крају), комплетно је реновирано 12 мокрих чворова за ђаке и наставнике."

Захваљујући вишегодишњој акцији "Књига солидарности", најстаријој програмској акцији РТС- а о уз сарадњу ПЈ Баштина и културна продукција РТС- а, школа је добила и 500 нових књига за школску библиотеку.

Пост дипломци и студенти четврте године зидног сликарства из Крагујевца, су све учионице украсили новим илустрацијама, а опремљена је и просторија за предшколце која раније није постојала.

Тамара Грујић: "Снимање ове епизоде трајало је неколико недеља, а у декорисању школе на крају свих радова учествовале су и све породице седме сезоне емисије "С Тамаром у акцији". Екипа и ја се овом акцијом поздрављамо на кратко од наших дивних, верних гледалаца, пратилаца и најављујемо нове епизоде за септембар месец- на истом каналу, у истом термину."

Свечани завршетак седме ТВ сезоне емисије "С Тамаром у акцији" на програму је у петак 14. јуна на Првом програму Јавног сервиса Србије са почетком у 22 ч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво