Аутопортрет: Драгослав Фреди Станисављевић

Биг Бенд РТС-а је у својој дугој традицији однеговао изузетне музичаре. Један од њих је Фреди Станисављевић, прва труба Биг Бенда и његов одговорни уредник последњих десет година.

Гости Драгослава Фредија Станисављевића су сарадници и пријатељи, трубач солиста Биг Бенда Марко Ђорђевић и диригент Биг Бенда РТС-а Иван Илић. Фредија Станисављевића и Марка Ђорђевића везује пријатељство дуго тридесет година. У емисији "Аутопортрет" ће се присетити музичког сазревања, дана проведених у Филхармонији младих "Борислав Пашћан", времена када су као тинејџери слушали чувеног Стјепка Гута у Дубровнику и када су одлучили да, после класике и рока, желе да остану у џезу.

Како сагледава прошлост Биг Бенда, а како види његову будућност, Фреди Станисављевић открива у свом "Аутопортрету". У емисији говори и о одлуци да 1994. године оде у Грац на Музичку академију, о наступима са светским џез звездама и одговара на питања Ивана Илића о уметничкој одговорности и својим другим страстима: фудбалу и гастрономији. Познати џез музичар гледаоце води на "Тајно место", у студио Радио Београда, а у рубрици "Мој избор" говори о значају пројекта "Aquarelle".

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић

Сценариста: Тамара Барачков

Редитељ: Милица Солдатовић Микић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво