Траг: На путу пријатељства- међу својима

Да се међусобно боље упознамо, да продубимо привредне, туристичке, спортске, културне везе да склопимо нова пријатељства, да обиђемо светиње које представљају нашу духовну вертикалу, једноставно да схватимо да смо један род са заједничким дубоким трагом у времену прошлом, садашњем и будућем.

Ово је био циљ каравана пријатељства који је са југа Србије пошао у сусрет браћи у Републици Српској и Црној Гори. Пут каравана пријатељства кренуо је из Лесковца преко Малог Зворника где смо на првој станици обишли подземни град. Били смо прва група којој је дозвољено да обиђе ову јединствену грађевину. Изграђена је средином тридесетих година прошлог века по наређењу краља Александра.

Преко Соколца, Рогатице, Гацког Поља пут до Требиња није био лак. У центру Херцеговине братски нас је дочекало руководство општине, а посебно је нашим доласком био задовољан конзул Србије у Требињу.

Ништа мање позитивне енергије нисмо осетили ни у Херцег Новом а за све учесника каравана пријатељства посебно окрепљујуће биле су посете манастирима Тврдош и Острог. Ту човек једноставно остаје без речи и схвати пун смисао српске духовне вертикале. Једноставно још један караван за незаборав који је оставио још један дубок траг пријатељства и љубави да се зна и не заборави да смо један род.

Аутор емисије: Срђан Цонић
Уредник: Љубисав Алексић
Сниматељ и монтажер: Зоран Пејић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво