Знање имање

За опстанак и развој села важно је да подржимо женско лице агробизниса.

Нежна, љубазна а снажна, женска енергија може да усклади све што храна тражи. У тањиру се огледа и наша потреба и задовољство и хармонија укуса, мириса, боја и облика. Све то треба да упакујемо у посао који ће да поштује економију и екологију.

Зато у овом издању Знања имања говоре: Љиљана Паушич-Мојић - правница пре десет година решила да канцеларију замени фармом, тако је козији сир из Јаска ушао на листу укуса света.

Мирјана Бојовић - педагог сомелиер учи нас на падинама Фрушке Горе како да упаримо храну локалног домаћина са вином наших сорти грожђа.

Дана Трнчић - из Врњачке бање производи ракију од биолошки вредног воћа и поштује симбиозу пчела и воћњака. Поносна је на три сина, три снаје и три унука.

Нада Летић из Ченеја је међу првима регистровала органску производњу и стално истражује нове могућности које пружа одговорност - и према себи и према природи.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се