С Тамаром у акцији

Због изузетне немаштине у којој су живели, Милосава Ђокића (45) је жена је напустила пре неколико година. Остао је сам да брине о троје деце - Срђану (14), Слађани (12) и Ненаду (5) у породичној кући направљеној од блата која нема воду и купатило.

Кућа се налази на самом крају засеока села Доња Трешњевица, у близини Тополе. Иако Ђокићи живе практично изопштено у односу на село, веома воле своју кућу и мало двориште у којем брину о три козе, неколико кокошака и три пса.

Најстарији син, Срђан има дивне другове који га често посећују и стално му помажу, углавном око финансија. Отац породице је и даље у тешком емотивном стању након одласка супруге и практично деца брину о њему. Срђан највише воли да кува, Слађана брине о хигијени, пере судове и одећу браћи.

Кућа Ђокића има спрат али има само 45 квадрата. Приземље служи као летња кухиња, а на горњем нивоу су само две просторије. Ћеркица Слађана прижељкује сопствени, одвојен простор од браће и тате...

Осим социјалне службе, за Милосава је тим "С Тамаром у акцији" контактирало и неколико породица из села, али је најдирљивије писмо послало Срђаново одељење из школе, заједно са разредном.

Уз помоћ мештана из села и помоћи комуналних служби општине Топола, Тамара је са својим мајсторима потпуно променила животни простор породице Ђокић. Осим фасаде, крова, увођења воде у кућу, прављења купатила и кухиње, архитекта Александар Поповић је водио рачуна и да сваки члан породице добије свој простор.

Срђанови другови су показали право другарство и солидарност, и сваки дан помагали мајсторима у разним пословима и у чишћењу дворишта.

Општина Топола позната је по музејском комплексу Опленац, али се Тамара Грујић потрудила и да открије неке мање познате податке о краљевској винарији и Карађорђевом граду.

Видећете дивне призоре природе овог воћарског краја, тајне прављења квалитетног меда, упознати ливничара који једини прави црквена звона у Србији, као и вештине жена које се баве осликавањем стакла и тканина...

Нова, једанаеста епизода емисије "С Тамаром у акцији" је на програму у петак, 24. маја, у 21час на Првом програму Јавног сервиса Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара