Балканском улицом: In memoriam Миша Јанкетић

Миша Јанкетић је пре 14 година дао први интервју у емисији "Балканском улицом" где је причао пред ТВ камерама о свом животу толико искрено што је остало запамћено по томе што су плакали сви у студију. Један од најдуховитијих и најмудријих људи које је српско глумиште имало и свака реч коју је рекао може бити подвучена, али и нечији мото.

Уз звуке његових омиљених кафанских песама "Стани, стани Ибар водо" и "Дођи да остаримо заједно" и уз инсерте из потресног првог интервјуа који је Весни Дедић дао 2005. године, славни глумац говори о породици, младости и старости, браку, љубави, унуцима и деци, бесмислу борбе за идеје и идеале, о сакривању иза позоришне завесе и неталентованости за стварни живот, о сумњама у самог себе, о данима када је писао љубавна писма, добијао ударничке значке, о сину који постаје бољи и признатији глумац од оца...

Музика му је свирала песме уз које је он умео да дертује, тугује али и сломи чашу у кафани. Два пута је био гост у емисији Весне Дедић и дао је историјске интервјуе који ће остати бисер у архиви РТС-а.

Емотивност, мудрост и искреност Мише Јанкетића ће сигурно утицати да бар неки од нас "постану бољи људи", да се насмеју и расплачу размишљајући уз Јанкетићеву животну причу о сопственима срећама и поразима.

Аутор: Весна Дедић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво