"Краљ Петар I"

Једанаеста епизода: Српска војска заједно са краљем Петром наставља повлачење преко Албаније. Голгота ће ускоро бити завршена... бар за неке од њих. Последњу, једанесту епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 19. маја у 20ч на Првом програму РТС-а.

Изнемогли српски војници користе последње трзаје снаге повлачећи се преко завејаних албанских планина. Борба за преживљавањем буди животињске инстинкте, а болести и глад од људи праве звери. Војска је распарчана, а многи на овом путу остављају своје животе, на корак од слободе.

Краљ Петар трага за Маринком Спасојевићем, трудећи се да, упркос тешким околностима, одржи обећање дато једној мајци. И док ова мајка по последњи пут дозива свог сина јединца, Голгота Србије се коначно завршава. На Крфу их чека обећана слобода и нада у будућност... бар за оне који су успели да преживе.

Последња, једанаеста епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 19. маја у 20ч на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 26. маја у 16ч.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Милан Колак, Иван Вујић, Радован Вујовић, Светозар Цветковић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Даница Ристовски, Tихомир Арсић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио Телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

 

број коментара 0 Пошаљи коментар