Аутопортрет: Ашхен Атаљанц

Ашхен Атаљанц примабалерина, балет мајстор и педагог, обележила је српску балетску сцену, а аплаузи и овације су је пратили на наступима широм некадашње Југославије, као и на бројним светским балетским сценама.

Са седамнаест година је постала најмлађи солиста у историји балета националног театра, а примабалерина је била већ са двадесет година. О одлуци да се посвети балету, о првим плесним корацима и о другим одлукама у својој каријери, Ашхен Атаљанц разговара са пријатељицом из детињства, НЛП мастер тренером Горданом Бергер.

Друга гошћа Ашхен Атаљанц у емисији је балерина и балетски педагог Маја Остојин. У разговору са колегиницом, Ашхен Атаљанц се присећа 1991. године када је са Константином Костјуковим освојила прву награду на Светском балетском такмичењу у Осаки, говори о ангажману у Баварској државној опери, одласку у Берлин, а затим у Италију где су јој се остварили снови и где је шест сезона играла у Атер балету. 

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић
Сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Милица Солдатовић Микић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво