С Тамаром у акцији

У насељима око Рибарске бање не постоји породица која не познаје јунаке наше десете епизоде, веселе Павловиће. Живе у селу Бољевац и познати су по томе што имају једанаесторо деце!

Ретке су тако бројне породице у Србији, који при том воле своју заједницу и не желе - или се тешко одвајају једни од других.

Славица (50) и Зоран (52) су били јединци и одувек су желели велику породицу. Живе у Зорановој породичној кући, направљеној од блата са његовом мајком Руменом (78).

Троје најстарије деце више не живе у породичној кући јер су засновали своје породице. Најстарији син Марко (27) живи у Крушевцу са женом и ћерком, а снаја је толико заволела његову породицу да је једва пристала да се одвоји из заједнице. Милица (26) живи у Алексинцу са мужем и четворо деце (има две ћерке и два сина), а трећи син по старости живи у Немачкој где ради као кувар. Он је једва пристао да се одвоји од породице и да већом платом помаже браћу и сестре.

У породичној кући тренутно живи осморо браће и сестара, са мајком, оцем и баком. Објекат има три просторије, нема купатило ни воду, кров је у лошем стању а подрум нажалост не може да се користи...

Међутим, Павловићима немаштина и лоши животни услови нису нимало пореметили њихове веома здраве, хармоничне, породичне и животне вредности. Најважније им је да су заједно и да једни другима увек буду подршка. Сви су били добри ђаци и рано почели да раде.

Због тога што и сви суграђани Павловића имају само речи хвале за ову велику породицу, нема особе које није хтела Тамари и њеним мајсторима да помогне у овонедељној акцији.

Поред јавно- комуналних предузећа из Крушевца, уз Тамару су ове недеље били бројни приватници као и четири сина породице Павловић, на челу са најстаријим Марком коме су у помоћ притекле и колеге из фирме.

Уз такву бројност, ни лоше време није омело нову акцију Тамариног тима. Иако је киша падала скоро сваки дан, уз помоћ вредне екипе Павловићима су обезбеђени нови кров, водоводне и канализационе инсталације, купатило и кухиња, као и потпуно реновирана унутрашњост куће.

Осим лепоте Рибарске бање, природног богатства планине Јастребац, етно села Срндаље, гледаоци ће чути и необичну причу о оснивању манастира Ђунис, као и предивне пределе околних села која зову "мала Швајцарска и Холандија", јер се готово свака кућа бави производњом цвећа...

Нова, епизода на програму је у петак, 17. маја са почетком у 21, на Првом програму Јавног сервиса Србије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво